Om als organisatie klantgericht te zijn, maar ook mee te kunnen groeien met de ICT-ontwikkelingen, neemt de behoefte aan meer betrouwbaarheid, snelheid en capaciteit voortdurend toe. Glasvezel kan die vraag aan. Zegt u maar gedag tegen trage laadtijden en eindeloos durende downloads. Dankzij de komst van zakelijk glasvezel kunt u namelijk sneller bestanden versturen en op hetzelfde moment andere online taken uitvoeren. Eigenlijk precies zoals het internet is bedoeld. Het internet is onbegrensd en er zouden geen limitaties moeten zijn. Glasvezel klinkt dus bijzonder hoopgevend, maar hoe werkt het? Want wat is zakelijk glasvezel precies?
Glasvezel maakt het mogelijk om op een wel heel opmerkelijke manier internet te ontvangen, dankzij de snelheid van het licht. Dat kan in eerste instantie wat onwerkelijk klinken, maar voor veel Nederlanders is het de dagelijkse realiteit. Zij beschikken namelijk over een aansluiting op het glasvezelnetwerk. De vezel zelf bestaat weer uit twee soorten glas: een dunne kern en een sterke mantel. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat grote hoeveelheden data binnen korte tijd over grote afstanden kunnen worden verzonden.
Doe de postcodecheckGlasvezel biedt meer dan genoeg bandbreedte om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken.
Glasvezel is flexibel en schaalbaar. Andere vestigingen en thuiswerkers kunnen hierdoor eenvoudig gekoppeld worden, zonder dat dit invloed heeft op de snelheid van de verbinding.
Met zakelijk glasvezel ben je altijd in business. Zakelijk glasvezel kent een uptime garantie van maar liefst 99,9% en hoger.
Wat is zakelijk glasvezel? Zakelijk glasvezel is een zeer snelle internetverbinding met symmetrische up- en downloadsnelheid voor bedrijven. Glasvezel is een dunne vezel die is gemaakt van (een speciaal soort) glas. Door daarbij laserlicht op hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens op zorgvuldige wijze verstuurd. Die gegevens verplaatsen zich dan weer razendsnel door de dunne glasvezel. Hoe sneller dat proces plaatsvindt, hoe sneller de informatie wordt verwerkt. En dat resulteert weer in uitzonderlijk snel internet.
Steeds meer organisaties in ons land vragen toegang tot het glasvezelnetwerk. Dat deze techniek steeds meer aan terrein wint is duidelijk. Toch rijst er dan ook gelijk een belangrijke vraag: waarom zou je voor zakelijk glasvezel kiezen? Bij zakelijk glasvezel wordt digitale informatie met laserlicht door flinterdunne vezels gestuurd. Dit gebeurt op zodanige wijze dat glasvezel voor een hoge internetsnelheid zorgt. Het uploaden als downloaden gaat daarbij even snel en er is bovendien meer keuze als het aankomt op de providers. De zakelijke glasvezelverbinding worden met name gebruikt voor internet, bellen en de realisatie van VPN-tunnels. Dat laatste gebeurt om bijvoorbeeld verschillende vestigingen aan elkaar te koppelen. Anders dan bij de particuliere dienst wordt over zakelijk glasvezel nooit televisie geleverd. Wel kan bij een zakelijke verbinding het servicepakket zelf worden samengesteld. Hierdoor bent u niet gebonden aan de alles-in-één pakketten zoals die op de consumentenmarkt, noodgedwongen, worden aangeboden.
Het voordeel van glasvezel is niet alleen dat het internet snel is, maar ook stabieler wordt. De kans dat de internetverbinding het zomaar begeeft is nihil. De glasvezelverbinding kent voor zakelijke klanten doorgaans zelfs een uptime garantie van 99,9% en hoger. Daarnaast zijn er ook allerlei veiligheidsprotocollen verwerkt in de verbinding. Om de kwaliteit van de verbinding en eventueel misbruik te voorkomen zijn er verschillende maatregelen getroffen. Zo worden e-mails en internetverkeer zorgvuldig gescand op spam en virussen. Security incidenten kunnen gemeld worden bij de zakelijke klantenondersteuning. Want alle aandacht kan dan wel uitgaan naar de snelheid, ook de betrouwbaarheid is één van de belangrijkste peilers van glasvezel.
Glasvezel wordt tot stand gebracht door het aansluiten van het kantoor op het netwerk. Daarbij wordt het dichtstbijzijnde koppelpunt gebruikt. Daardoor wordt het aansluiten op elke bedrijfslocatie mogelijk. Als u eenmaal bent aangesloten, kunt u zonder problemen meerdere apparaten koppelen. Dankzij zakelijk glasvezel maakt u tegelijkertijd zorgeloos gebruik van diverse zware toepassingen. Diensten zoals cloud computing, de administratie van zware bestanden, pinnen, en videocalls verlopen sneller en beter via een internetdienst over een glasvezelaansluiting. Oftewel, voel u vogelvrij terwijl u geniet van een stabiele, snelle, en draadloze internetverbinding. Glasvezel maakt het mogelijk.
De beschikbaarheid van zakelijk glasvezel varieert per locatie. In de afgelopen jaren is op vele bedrijventerreinen in Nederland een uitgebreid glasvezelnetwerk uitgerold, maar dit geldt nog lang niet voor heel Nederland. Toch is glasvezel voor bedrijven altijd en overal te realiseren. Voor zakelijke partijen wordt er dan vooraf bekeken wat de kosten zijn van het aanleggen van zakelijk glasvezel. Vervolgens wordt er een offerte verstuurd waarin staat wat de eenmalige kosten zijn, de levertijd en verwachte opleverdatum. Daarnaast wordt op basis van de gewenste invulling van het netwerk een passend pakket aangeboden die zich zullen uiten in een maandelijks abonnement. De kosten voor Zakelijk Glasvezel zijn afhankelijk van de locatie van uw pand ten opzichte van het dichtstbijzijnde netwerk. Elke locatie in Nederland heeft haar eigen unieke glasvezel tarieven, zowel voor de eenmalige als de maandelijkse kosten voor het abonnement. Op deze manier is het voor bedrijven altijd en overal mogelijk om een glasvezelverbinding te realiseren.