Zakelijk Glasvezel aanleggen is altijd en overal mogelijk
Tussen de aanleg van glasvezel voor particulieren en het aanleggen van glasvezel voor bedrijven zitten aanzienlijke verschillen. Bij particuliere aanbieders wordt altijd gekozen voor een aanpak waarbij zoveel mogelijk woningen in een bepaald gebied gecombineerd worden aangesloten. In een dergelijke situatie wordt een netwerk dan aangelegd in een woonwijk en worden alle omringende huizen weer voorzien van een glasvezelaansluiting. Dit gebeurt uiteraard op basis van een aanvraag. Op zakelijk vlak wordt er voor een hele andere aanpak gekozen. Bij zakelijk glasvezel aanleggen kan er namelijk voor worden gekozen om een glasvezelverbinding op eigen verzoek te laten plaatsen. Voor zakelijke partijen wordt er dan vooraf bekeken wat de kosten zijn van het aanleggen van zakelijk glasvezel. Vervolgens wordt er een offerte verstuurd waarin staat wat de eenmalige kosten zijn. Daarnaast wordt op basis van de gewenste invulling van het netwerk een passend pakket aangeboden die zich zullen uiten in een maandelijks abonnement. Op deze manier is het voor bedrijven altijd en overal mogelijk om een Zakelijk Glasvezel verbinding te realiseren.
Zakelijk Glasvezel aanleggen in de praktijk
Het aanleggen van een glasvezelverbinding heeft nogal wat voeten in de aarde, zeker wanneer er nog vezels geblazen moeten worden om uw pand aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Wanneer de kabel naar uw pand een spoor, snelweg, ondergrondse leidingen, dijken of vaarwegen moet kruisen, kan de levertijd oplopen. De glasvezel aansluiting wordt desondanks in alle gevallen werkend opgeleverd. Voor het zover is, zijn er een aantal belangrijke stappen die genomen moeten worden.
1. Offerte & Opdracht
Wanneer u een aanvraag heeft gedaan bij de provider over de gewenste verbinding en snelheid, nemen zij zo snel mogelijk contact met u op met een uitgebreid voorstel en brengen de kosten voor u vrijblijvend in kaart.
2. Uitvoeren van de Site Survey
De aannemer zal bij u op locatie komen voor het uitvoeren van een Site Survey. Tijdens deze Site Survey zijn er twee belangrijke zaken die de aannemer doet. Ten eerste maakt hij met u een ronde door het pand om te kijken waar de glasvezel verbinding opgeleverd kan worden. Ten tweede zal de aannemer bepalen welke werkzaamheden bij en in uw pand nodig zijn om de verbinding werkend op te leveren.
3. Aanvragen van de vergunningen
De aannemer vraagt de vergunningen aan om de glasvezelverbinding te kunnen aanleggen. Deze worden indien nodig aangevraagd bij diverse instanties waaronder uw gemeente, ProRail, Rijkswaterstaat, waterschappen etc.)
4. Planning
De aannemer maakt een planning op basis van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Er zal een verwachte leverdatum worden gecommuniceerd. De werkzaamheden bestaan uit graaf- en laswerkzaamheden, blazen (trekken) van glasvezel, binnenbekabeling en het installeren van de glasvezelswitch.
Betrouwbaarheid voorop
Dat bedrijfsgegevens te allen tijde moeten worden bewaakt is duidelijk. De betrouwbaarheid staat daarom altijd voorop in het glasvezelnetwerk. Dat uit zich op twee manieren. Ten eerste kunt u het met uw bedrijf niet permitteren dat de internetverbinding niet of niet naar wens functioneert. Want de kortste storing of uitval kan al funest zijn voor uw dagelijks bedrijfsvoering. Providers van glasvezelnetwerken bieden daarom doorgaans een uptime garantie van 99.9% aan. Hierdoor wordt de kans op het niet functioneren van uw internetverbinding tot een absoluut minimum beperkt. Ten tweede wordt er ook alles gedaan om misbruik van het netwerk tegen te gaan. Dat uit zich bijvoorbeeld in aanvullende services voor het nauwkeurig scannen van e-mail- en internetverkeer op ongewenst gedrag zoals spam en virussen. De abusedesk biedt in dat geval een passende oplossing.
Meer informatie over het laten aanleggen van een glasvezelverbinding voor uw bedrijf? Neem contact met ons op. De experts van Zakelijk-Glasvezel.nl denken graag mee met de beste oplossing voor uw organisatie.